Trivselsgrupper for skoleelever


Trivselsgrupper for skoleelever

Vi tilbyder i samarbejde med Ringkøbing Kommune at oprette Trivselsgrupper til børn og unge (skoleelever).

Man ved via undersøgelser at børn og unge, der befinder sig i svære livssituationer f.eks. forældrenes skilsmisse, egen eller søskendes sygdom eller handicap, død i familien eller mobning, har stort udbytte af at mødes med andre ligesindede. Det fremmer den psykiske og fysiske sundhed at tale med andre om de vanskeligheder, man har.

Det kan i skolen være svært for børnene/de unge at samle sig om undervisningen og det sociale fællesskab, hvis barnet/den unge er tynget af bekymringer, tanker og følelser.

I trivselsgrupperne får de mulighed for at sætte ord på deres situation, hjælpe hinanden med at afklare dilemmaer og opleve, at de ikke er alene i verden med de problemer, de har. De kan få hjælp til at sondre imellem, hvad de må acceptere og hvad de selv kan ændre.

Derudover er det vigtigt at give børnene/de unge nogle ”redskaber” til at håndtere deres udfordringer i hverdagen, således at de føler sig mere som ”herre i egen problemstilling” og bliver klædt på med nogle handlemuligheder, så de føler sig mindre handlingslammede.

Trivselsgrupper er børnenes eget fortrolige rum. Her kan de trygt fortælle det, som de ikke kan fortælle forældre og venner. Børn er ofte meget loyale og vil ikke gøre deres forældre kede af det, ved at snakke om det der tynger dem. Da de er sammen med ligestillede, behøver de ikke i samme grad forklare sig, men vil forstå hinanden uden mange ord. En forståelse der skaber fællesskabsfølelse og samhørighed.

Grupperne sammensættes tematisk.

Der er 4-6 elever i en gruppe. Gruppen mødes hver 14. dag - af 1½ times varighed. Møderne foregår om eftermiddagen i forlængelse af skoledagen.

Hver gruppe har 2 voksne gruppeledere, som er frivillige, der er er tilknyttet Selvhjælp Ringkøbing-Skjern, som med deres faglige baggrund er vant til at have med børn og unge at gøre.

Gruppelederne strukturerer samtalerne, der tager udgangspunkt i de enkelte deltageres oplevelser og erfaringer og hvor redskaber som tegninger, drømme, film og bøger m.v. inddrages, ligesom der også er plads til leg og bevægelse.

Trivselsgrupperne er - ligesom Selvhjælps øvrige tilbud - gratis at deltage i.

Kontakt Elsebeth Rasmussen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 2986 8730/2331 2982

Se mere her - Børn.

Se mere her - Voksne.

Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern
Tlf. 82306770 | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.