Projekter

Handicapfritid

Handicapfritid.dk er et initiativ startet af Ringkøbing Handicapidrætsklub sammen med Dansk Handicap Idræts-Forbund tilbage i 2012.

Dengang blev der sendt invitation ud til dialogmøde til forskellige foreninger, klubber, bosteder samt to politiske udvalg i kommunen - Handicap og psykiatri og Kultur og Fritid, hvor temaet var ”Samarbejde om og koordinering af idrætstilbud til mennesker med handicap i Ringkøbing Skjern Kommune”.

Det lange tids forarbejde endte i maj 2016 med hjemmesiden www.handicapfritid.dk. En hjemmeside, der skulle give mennesker med forskellige funktionsnedsættelser en mulighed for at finde informationer og skabe overblik, og gøre det nemt for den enkelte, at finde netop den aktivitet eller undervisning, der kan have interesse. En hjemmeside med kalenderfunktion, så det er nemt for interessegrupperne at koordinere aktiviteter, og dermed undgå overlapning. Ligeledes nemt for brugerne at skabe overblik over deres muligheder.

Klik dig ind på www.handicapfritid.dk her!

 

 

Frivillig365

Frivillig365 er et projekt, hvor vi hver dag i 365 dage viser et nyt billede om frivillighed. Hver dag i et år præsenteres en historie omkring det frivillige arbejde. Billeder og historier fra Ringkøbing-Skjern, fra Danmark og fra udlandet.

Klik her for at komme til Frivillig365!

 

 

Frivillighovedstad 2018

Ringkøbing-Skjern Kommune håbede selv på at blive europæisk hovedstad 2018. Det lykkedes ikke, på trods af, at der med Aarhus alene var en enkelt konkurrent. Inden det blev afgjort, hvem der skulle have titlen, havde de to kommuner dog udarbejdet en hensigtserklæring, hvor man aftalte, at uanset udfaldet af juryens beslutning, så samarbejdede man omkring projektet "European Volunteering Capital 2018".

FrivilligVest stod i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune for at lave ansøgningen til projektet, og kommer nu til at stå for at udmønte samarbejdsaftalen med Aarhus. Så Frivillighovedstad 2018 kommer til at foregå fra kyst til kyst, så at sige.

Læs mere om Frivillighovedstad 2018 her.